Kockázatkezelés és compliance - GRC

A kockázatkezelés és compliance (GRC) megoldás célja, hogy a vállalatok irányítással és kockázatokkal foglalkozó részlegei (például a kockázatkezelés, a belső ellenőrzés, a compliance) hatékonyan működjenek és gyorsan reagáljanak a változó üzleti igényekre, a menedzsment számára a kritikus fontosságú információkkal szolgáljanak, amelyek megfelelő egyensúlyt teremtenek a költségoptimalizálás, a kockázatkezelés és az innovációs kapacitás között.

 

A MEGA kifejlesztette azokat a vállalati kockázatkezelési eszközöket, amelyekkel hatékonyan kezelheti operatív és informatikai kockázatát a védelmi modell három vonalán: a belső kontrollok, a kockázatkezelés és a jogszabályi megfelelés, valamint a belső ellenőrzés.

Megoldásaink több mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek, amelyek segítik a vállalkozásokat abban, hogy növeljék a működési hatékonyságot és teljesítményt a legfontosabb kockázatok, a belső kontrollok és a jogszabályi megfelelés kérdéseinek azonosításával, felügyeletével és kezelésével.

 

A kockázatok és a belső kontrollok feltérképezésén túl a GRC holisztikus megközelítése bemutatja, hogy a szervezet kulcsfontosságú elemei hogyan működnek együtt, és hogy egyértelmű és közös képet adjon az eszközeiről. Ez lehetővé teszi, hogy kellően alátámasztott döntéseket hozzon a vezetés, biztosítsa a megfelelő rendszerek létrehozását és az érdekelt felek erőfeszítéseit, hogy mindannyian a stratégia megvalósítása érdekében dolgozzanak. 

 

GRC megoldások magukban foglalják az iparági szervezetek - például a Institute of Internal Auditors (IIA) és a Open Compliance and Ethics Group (OCEG) - által kiadott nemzetközi szabványokban megfogalmazott ajánlásokat és bevált gyakorlatokat.

Termékek:

  • HOPEX GDPR

  • HOPEX Enterprise Risk Management

  • HOPEX Operational Risk Management

  • HOPEX IT Risk Management

  • HOPEX Internal Audit

  • HOPEX Internal Control

  • HOPEX Regulatory Compliance